bål

 

Granatäpplebål med hallon & lime, citron- & vitvinsbål och fläder- & jordgubbsbål  

GRANATÄPPLEBÅL MED HALLON & LIME

Vackert röd-grönt bål! Granatäpplets lite kärva ton passar perfekt med limens syrliga fräschör och den söta läsken.

Ca 10 glas
1 liter granatäpplejuicedrink
1 liter 7up/fruktsoda
3 lime
frysta hallon till bålet
is

1. Blanda väl kylda drycker med juicen från 1 pressad lime. Skiva 2 väl sköljda limefrukter och lägg i bålet. Vid servering lägg i frysta hallon. Servera med is i höga glas. God att spetsa med vodka.


CITRON-OCH VITVINSBÅL

Ett klassiskt och fräscht bål, alltid lika vackert med citronskivor.

Ca 10 glas
1 flaska vitt vin (750 ml)
2 citroner
1 liter fruktsoda
citronmeliss
is

1. Häll upp vinet i en bålskål. Skölj citronerna väl, skiva och lägg i vinet. Strax innan servering häll i fruktsodan. Garnera med citronmeliss och servera med is i glas.


FLÄDER- OCH JORDGUBBSBÅL

Bål att bli glad av och som passar alla.

Ca 10 glas
1 liter jordgubbar
2 citroner
1 liter blandad fläderblomssaft (osockrad)
1 liter fruktsoda
isbitar

1. Skölj och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en stor skål. Häll pressad citronjuice över jordgubbarna. Tillsätt fläderblomssaft och fruktsoda. Servera med is i glas. Spetsa eventuellt med vodka eller vaniljvodka.

http://www.lagalatt.se/

Mmm! Nåt svalkande att dricka på sommarfesterna!




Kommentarer

Tyck till om vad du vill!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0