|
Granatäpplebål med hallon & lime, citron- & vitvinsbål och fläder- & jordgubbsbål
GRANATÄPPLEBÅL MED HALLON & LIME
Vackert röd-grönt bål! Granatäpplets lite kärva ton passar perfekt med limens syrliga fräschör och den söta läsken.
Ca 10 glas 1 liter granatäpplejuicedrink 1 liter 7up/fruktsoda 3 lime frysta hallon till bålet is
1. Blanda väl kylda drycker med juicen från 1 pressad lime. Skiva 2 väl sköljda limefrukter och lägg i bålet. Vid servering lägg i frysta hallon. Servera med is i höga glas. God att spetsa med vodka.
CITRON-OCH VITVINSBÅL
Ett klassiskt och fräscht bål, alltid lika vackert med citronskivor.
Ca 10 glas 1 flaska vitt vin (750 ml) 2 citroner 1 liter fruktsoda citronmeliss is
1. Häll upp vinet i en bålskål. Skölj citronerna väl, skiva och lägg i vinet. Strax innan servering häll i fruktsodan. Garnera med citronmeliss och servera med is i glas.
FLÄDER- OCH JORDGUBBSBÅL
Bål att bli glad av och som passar alla.
Ca 10 glas 1 liter jordgubbar 2 citroner 1 liter blandad fläderblomssaft (osockrad) 1 liter fruktsoda isbitar
1. Skölj och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en stor skål. Häll pressad citronjuice över jordgubbarna. Tillsätt fläderblomssaft och fruktsoda. Servera med is i glas. Spetsa eventuellt med vodka eller vaniljvodka.
|
|
http://www.lagalatt.se/
Mmm! Nåt svalkande att dricka på sommarfesterna!