God efterrätt! ngt för idag?
Pavlova - maräng med frukt och grädde |
ca 6 portioner | |
Ingredienser
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ | Tillagning Sätt på ugnen. Marängen kan antingen gräddas i 100°C ca 1 1/2 timme eller sättas in i 225-250°C, varpå ugnen stängs av och marängen blir färdig på eftervärmen. Den ska då stå kvar tills ugnen kallnat. Vispa vitorna med ättikan och 1 dl av sockret till hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängen till en rund botten, ca 20 cm i diameter, och forma en högre kant runtom. Grädda i mitten av ugnen, se ovan. Fyll sedan den kalla marängen med vispad grädde och frukt eller bär. Grädden kan bytas ut mot glass. |
LILLASYSTER
Kommentarer
Postat av: Anonym
Mmmmh, ser gott ut!!!
Trackback