God efterrätt! ngt för idag?

Pavlova - maräng med frukt och grädde

 

ca 6 portioner

 
 

Ingredienser

 3 äggvitor (1 dl)
 1 krm ättiksprit
finns som ekologisk vara2 dl socker
finns som ekologisk vara2 dl vispgrädde
 frukt och/eller bär t ex kiwi, banan, persikor, hallon, jordgubbar

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Sätt på ugnen. Marängen kan antingen gräddas i 100°C ca 1 1/2 timme eller sättas in i 225-250°C, varpå ugnen stängs av och marängen blir färdig på eftervärmen. Den ska då stå kvar tills ugnen kallnat. Vispa vitorna med ättikan och 1 dl av sockret till hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängen till en rund botten, ca 20 cm i diameter, och forma en högre kant runtom. Grädda i mitten av ugnen, se ovan. Fyll sedan den kalla marängen med vispad grädde och frukt eller bär. Grädden kan bytas ut mot glass.


 recept från www.coop.se






LILLASYSTER

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mmmmh, ser gott ut!!!

2008-07-20 @ 19:28:42

Tyck till om vad du vill!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0