Kanelbullens dag!
Därför ska jag/vi självklart baka bullar här hemma!
Mamma gör ju dom godaste bullarna, nybakta med kaffe eller ett glas kall mjölk är himmelriket :D
Skulle åkt till mum idag, men ska ta det imon istället. Mamma! Jag tar med lite fika imon.
Här kommer enligt mitt tycke det enklaste receptet
Kanelbullar
13 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma, malen
150 gram margarin
1 paket jäst
5 dl mjölk
2 msk kanel, malen
ägg till pensling
pärlsocker
Tillagning
Så här gör du om du har matberedare:
1. Häll det mesta av mjölet samt 1 dl av strösockret, salt och kardemumma i matberedarens skål. Klicka i 150 g margarin (eller använd 1,5 dl flytande margarin) och smula jästen över.
2.Värm mjölken till fingervarm, 37°. Häll mjölken över ingredienserna i skålen och bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter, ca 5 minuter.
3. Låt degen jäsa under lock i skålen till dubbel storlek, ca 30 minuter. När den är färdigjäst har den en torr och glansig yta.
4. Kör sedan några varv i maskinen. Tag därefter upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt igenom den. Kavla degen till en platta, bred på resten av margarinet och strö över resten av sockret och kanelen. Rulla ihop och skär rullen i bitar. Ställ bullarna med snittytan uppåt på plåtar, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
6. Sätt in plåten mitt i ugnen, låt bullarna grädda i 5-10 minuter, tills de fått fin färg. Ställ bullarna på ett galler och låt svalna under bakduk.
Fyllningen kan man ju variera i det oändliga! Blåbärsbullar, Mandelbullar, Pistagebullar, Äpplebullar osv
Men idag kör vi på Kanelbullar och Mandelbullar, mums!
Obs! tänk på att använda jästen för söta degar!
det ser jag framemot!!!! jättemycket...pusss
Haha bra mami! Hörs lite senare, nu ska jag ta itu med disken gäsp Puss puss!