Mmm...

Nybakt havrebröd och varm choklad! Det e vad som stundar här!



Havrebröd

Ett paket jäst (50 g)
7,5 dl havregryn
6,5 dl vetemjöl
2,5 tsk salt
4,5 dl vatten

Lös jästen med fingervarmt vatten, blanda med 2,5 dl vetemjöl och havregrynen och saltet! Tillsätt resten av mjölet! Arbeta till en smidig deg. Jäs 45 min i bunke med handduk över! Forma till två limpor, lägg på oljad plåt, jäs 45 min till! Baka av i ugn 180 grader i ca: 25 min. Vill du göra bröden extra fina, pensla med vatten på ovansidan och doppa i havregryn!







Kommentarer
Postat av: mum

låter himla gott...och nyttigt, mums! pusss

2008-10-23 @ 07:00:59
Postat av: Lillasyster

hehe...det va gott! äter det till frulle nu! puss puss

2008-10-23 @ 10:29:48

Tyck till om vad du vill!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0