Mmm...
Nybakt havrebröd och varm choklad! Det e vad som stundar här!
Havrebröd
Ett paket jäst (50 g)
7,5 dl havregryn
6,5 dl vetemjöl
2,5 tsk salt
4,5 dl vatten
Lös jästen med fingervarmt vatten, blanda med 2,5 dl vetemjöl och havregrynen och saltet! Tillsätt resten av mjölet! Arbeta till en smidig deg. Jäs 45 min i bunke med handduk över! Forma till två limpor, lägg på oljad plåt, jäs 45 min till! Baka av i ugn 180 grader i ca: 25 min. Vill du göra bröden extra fina, pensla med vatten på ovansidan och doppa i havregryn!
Havrebröd
Ett paket jäst (50 g)
7,5 dl havregryn
6,5 dl vetemjöl
2,5 tsk salt
4,5 dl vatten
Lös jästen med fingervarmt vatten, blanda med 2,5 dl vetemjöl och havregrynen och saltet! Tillsätt resten av mjölet! Arbeta till en smidig deg. Jäs 45 min i bunke med handduk över! Forma till två limpor, lägg på oljad plåt, jäs 45 min till! Baka av i ugn 180 grader i ca: 25 min. Vill du göra bröden extra fina, pensla med vatten på ovansidan och doppa i havregryn!
Kommentarer
Postat av: mum
låter himla gott...och nyttigt, mums! pusss
Postat av: Lillasyster
hehe...det va gott! äter det till frulle nu! puss puss
Trackback