Solbrillor

Idag syns inte solen till, men snart är det ju dags för solglasögon...Är det fortfarande stora som gäller i sommar tro? Har noll koll på vad som är inne eller ute. Bryr mig inte så egentligen, men är nyfiken.
Provade några jag har hemma...vad tycker ni? Vilka slags passar bäst? Lite kassa bilder dock...





Haha, på den fjärde ser jag ut som ugglan Helge!

Dags att ta sig samman å plocka undan här lite innan jag åker till meine kleine schwester.


Forts tattoo

Jo, texten jag tänker är ifrån en psalm...heter det så? En bön? Oinsatt som jag är när det gäller religion å Gud å sånt...jag har forskat lite.
The Serenity prayer kommer det ifrån, fast en förenklad version. Sinnesrobönen heter den på svenska. Reinhold Niebuhr heter han som skrivit den...ni kan läsa mer här.

Den version jag vill ha är typ såhär; Give me the strength to change the things i can, the courage to accept the things i cannot, and the wisdom to know the difference.

Har inte bestämt ordagrant, men nåt sånt blir det.

Spännande!! Jag vill inte ha tatueringar hit å dit plottrade, så i slutändan kommer det säkerligen bli finfint...Inte som dom i klippet ;)





Natti natti


Tattoo!!!

Bra att lillasyrran tar tag i saker å jag hänger på! Hon har bestämt sig för en ny tatuering, ( som hon får berätta om själv) å såklart blir jag sugen med! Vi gjorde varsitt litet "J "på handleden för typ ett år sen. Första tatueringen för oss båda å inte den sista!
Jag tyckte det var lite småskönt å bli tatuerad...sved till ibland men det var allt. Har rätt hög smärttröskel...nåväl, redan då visste jag att jag ville ha fler. Större.
Har funderat å funderat på vad jag vill ha, blommor längs armen/armarna är en...sen så vill jag ha lite småtexter...såna töntiga som "Made in Australia" i nacken...mammas å pappas namnteckning - tills jag såg att dom inte var så snygga, hahah. Förlåt. Dom var inte så bra som tatuering tycker jag...
Nån fjäril nånstans vill jag ha med...Om jag nånsin får ungar, så blir det kanske fotavtryck å namn.

Alla säger ju att det gör så ont att tatuera sig på revbenen, å det kan jag tänka mig...hehe...blir nyfiken:) Har funderat på det med, å lillasyrran har nog faktiskt övertygat mig.

Mammas kommentar var; "Ja, gör på revbenen" ( Va?! Vad säger hon?! Jag sa precis att det gör som mest ont där...) " Gör det, så kanske det avskräcker att göra fler." Hahah! Vaffö? Tycker det är fruktansvärt fint med tatueringar, lilla mum!

Megan Fox har sådana jag gillar, med text...å jag har hittat texten...



Ooops! Forts följer...something came up.






Något är på gång...

Ett vårtecken...äntligen kan man börja plantera lite! Såg förresten ett annat vårtecken häromveckan...en kille som traska runt barfota på stan...hm, eller var det bara galenskap? Han såg rätt nöjd ut iallafall :)




Söka jobb

Går på vuxendagis (jobbcoaching)en gång i veckan, vilket inte är sååå givande. Måste fan ta tag i det här, klippa håret och skaffa mig ett jobb.
Skickade iväg en ansökan igår, på ett jobb som man skulle söka senast den 5 april...fick tillbaka ett svar efter några timmar att jobbet redan var tillsatt. Pluspoäng att man fick ett svar överhuvudtaget, minuspoäng att redan tillsatta jobb fortfarande ligger ute på nätet. Men jaja, det är väl bara så det är.
Min lilla svacka e på väg uppåt, å lite mer ork är på väg.

Så idag är det som sagt vuxendagis en stund...bra, då måste jag ta mig till stan iallafall. Ska kika efter en present till min...vad är han...svåger? Nä, dom är inte gifta, men typ :)
Lillasyrrans karl som fyller år. Handla presenter till män är nog bland det värsta jag vet. Det svåraste som finns. Han gav mig nån märklig önskelista som jag redan förträngt...typ muttrar eller skruvar till sin skivstång...haha, jag slutade lyssna redan innan meningen var uttalad tror jag. Vi får se vad det blir. Ska bli trevligt att hälsa på lillasyrran å karl iallafall.

Dags å brygga andra koppen kaffe å äta lite frulle.

Puss hej








Idag heter hon biskit...

Jag hittar alltid på olika namn på hunden, ni har väl hört att kärt barn har många namn?

Ja hon heter ju Molly, men kallas

Millenmollin, milla, mille, lilla råtta, millimiljonen, bissebossa, kickan, mickis....ja ni ser ju, lätt att bli förvirrad.

Just nu ligger hon och sambon och sover. Molly har varit och lekt med sin kompis Bertil (snyggt namn va) så nu är hon trött en stund.

Jag sitter mellan skräphögar och tvätten har återigen förökat sig nere i källaren, suck!

På torsdag blir det kalas för sambon och jag ska göra ett par speciella muffins, men nu hittar jag inte receptet...





Ahh I-landsproblem!

Saknar fortfarande kaninerna. Vi ska förstora upp foton på Ludde och dom, så de inte glöms, det känns fint.

Annars händer det inte så mkt, gått i dvala, allt e lite motigt nu, men det känns bättre snart...tror jag?!

Ha det gott!



Blä

Vissa dagar bara suger! Det finns överhuvudtaget ingenting som borde fått den här dagen att suga, men den gör det!
Solen skiner å allt borde vara toppen. Har vaknat på helt fel sida tydligen. Har så många "borden" nu...borde städa, borde söka jobb, borde fixa min deklaration...blä, jag orkar bara inte. Har ingen energi what so ever. Låt den här dagen bara gå över snabbt...

Jag borde göra massa, men jag tänker nog bara sura idag...bara för jag kan...






Jason Castro

En liten musiksnutt på en ny favvo...söta Jason Castro sjunger en av mina favoritlåtar i ny tappning.




Soptipp vs återvinningsstation

Katten Cezar väckte mig med ett kras 5 imorse...han hade vält min nyinhandlade ljusstake...kostade bara en tia, men ändå...det var bara toppen som gick av, å jag tänkte att jag skulle limma ihop bitarna. Killen sa, nej, släng den! Hah! tänkte jag då...när jag försökte pussla ihop bitarna senare så fibbla jag till det å tappade den en gång till. Suck!
Tycker om den jättemycket...färgerna å allt. Kanske kan göra nåt mosaik grejs av det?! Hmmmm. Slänga? njaaee, vi får se.
Återvinning på hög nivå här i mitt hem :)



D pikar mig att jag går till Bellevue marknad jämt, å tycker att jag ska röja lite bland mina saker. Jag kontrade med att be honom peka ut nåt jag borde slänga eller ge bort - men han tycker också att sakerna e fina så han hade inget att komma med. Hehe...

Jag behöver en större lägenhet bara, så enkelt e det! Hahah! Tror mitt lilla hoarding beteende beror på...ja, vad beror det på egentligen?!

Tycker inte om att slänga saker...tycker om att fynda nya grejer...jag gillar vackra, fina saker helt enkelt å kan jag skaffa dom gör jag det. I soprummet finns ofta fina grejer, men jag har liiite svårt att smuggla ut dom fastän jag vill. Lite skämmigt på nåt vis. Om nån skulle se mig, annars hade jag hämtat upp grejer hela tiden utan problem...

På 80-talet hade vi ju gamla vanliga soptippar, inte återvinningsstationer som nu. Jag trodde det var helt normalt att gå till en soptipp å kolla å fynda tills jag var typ 25 å sa nåt i förbifarten till mina vänner. Dom tittade på mig med stora ögon...Va?! Gick ni till soptippen? Ja, vadå då? Haha, för mig känns det bara normalt.

Vid min senaste flytt slängde jag faktiskt en massa, men jäklar...såg så många fina bortslängda grejer i containrarna så jag blev tokig! Ville bara dyka ner och ta ta ta!!
Helt onödigt att slänga hela fina saker. Skicka dom till såna som behöver det istället. Ok, ok, inte till mig, men ni fattar.

Jag tänker alltid att saker inte är viktiga, i slutändan är man bara med sig själv, inte sina saker. Dom är så oviktiga egentligen, så varför är dom så viktiga för mig?! Tål att funderas på.

Gick inte till marknaden idag, kanske blir d imon :)


Det råder sorg...

Det råder sorg här hemma, då våra kaniner Turre och Elliot tyvärr har lämnat oss, Vila i frid små vänner.

Men Molly och hamstern Smulan håller humöret uppe hos oss, life goes on.




Koncentration och motion, medans mami och papi hejar på.




Trevlig fredag

Igår hade jag dejt med min sötis D. Han kom med en bukett tulpaner :) Zingo tyckte om dom tror jag...



Vi käkade räkmackor och hade det bara mysigt...skulle egentligen rökt lite Shisha, vattenpipa, men glömde bort det. D har ju en riktig hemma hos sig, min e en minivariant-men den funkar faktiskt!
Jag gör det mest för skoj skull, får inte ut så mycket av att röka shisha om jag ska vara ärlig...vanliga cigg räcker för mig.
Hade lätt kunnat skaffa mig en stor vattenpipa bara för dom e så fina...that´s all.





Tja, vad händer idag då.....det e soligt ute. Kanske tar mig en sväng till Bellevue marknad...vi får se, det e fortfarande tidigt. Ha en härlig lördag, ses kanske sen.
Puss


Mum´s Smörgåstårta

Syster nr 3 ville också ha receptet på mammas goda smörgåstårta, så här e det:

Till ca 6-8 pers

2 st landgångsbröd, skär av kanterna, smöra.
2 burkar tonfisk
1 burk champinjoner
1 burk 395 g fina ärtor
3 hårdkokta ägg
2 dl majonäs
1 1/2 dl gräddfil
1/2 msk senap
1 msk chilisås
citronsaft
salt å vitpeppar

Garnering;

tomat, gurka, dill, sparris, räkor, rökt lax, citron, rom/kaviar-röd eller svart, majonäs

Jag tyckte landgångsbröden var löjligt dyra, så jag köpte bara ett, åsså köpte jag en påse med vanligt toastbröd...vitpeppar hade jag inte...å ärtor tog jag nog bara hälften av...jag antar att jag gjorde rätt...hackade champinjonerna å äggen smått...blanda ihop allt till en röra...ja.
Godast blir den om man gör röran å lägger den mellan brödet dagen innan man ska äta den så det kan gotta till sig lite. Sen så kör man garneringen samma dag som man ska vräka i sig den...

Fy fan va gott det e!! Tvungen att lägga in en svordom så ni förstår hur gott det e! :)

Ikväll ska jag fixa räkmackor, så bild på det ska ni få senare. Puss hej


Tjing!

Back again! Kalaset med familjen var toppen. Massa fina presenter, tog kort på ett par stycken...Tyvärr tog jag inga foton på min tårta...eller min smörgåstårta. Men den var smaskig kan jag lova! Mmmmmm!

Jag lovade ju att ta foton på mina nya ögon med...nu har jag som sagt "gråa" ögon en månad framöver. Passade på å fota mina gamla linser med, hade bara en av varje kvar, så nu ska dom slängas.

Japp, en liten fotostund följer här nedan...bilden på mig, tja, vad ska man säga. Härligt att vara töntig ibland :P
Vantarna å mössan fick jag i present, men nu e det ju vår, så dom får användas senare.



( Klicka på bilderna för större variant )


Åsså mina ögon....Vilka e finast tro?



Ha en härlig dag. Puss å kram


Mollys nya favoritplats

Mollys nya favoritplats på soffans armstöd i solen!

Kolla även före och (efter helgen) efter resultatet på Mollys trimning och vardagsrummets väggar.

To be continued...







Veckans speltips

Måste tipsa om Burrito Bison, helt beroendeframkallande.







Hej igen, kanske?

Hej där!

Var ett tag sen vi skrev här som sagt. Men jag hörde att Storasyster börjat plottra här igen. Så jag ger det ett försök till, men vi får se.

Gillar inte när man är tvungen att göra saker, när det känns som ett tvång att skriva här. Men visst är det skönt att skriva av sig. Skrev dagbok fram tills jag var 16 bast och dikter, massa dikter. Om olycklig kärlek så klart. Noveller blev det också en del, konstigt nog var det alltid någon som dog i slutet, haha vadå makaber.

På tal om makabra saker så såg jag ett program som heter "Deadly women" igår. Det handlade om ett par unga tjejer som blev bästa vänner och till slut helt oskiljaktiga. Helt plötsligt måste den ena tjejen flytta och erbjuder den andra tjejen att flytta med. Men hon får inte följa med, mamman motsätter sig. Då lurar de två tjejerna in mamman i skogen och slår ihjäl henne med ett tegelblock. De hamnade i fängelse i 5 år, då det var så unga, så nu lever de helt normala liv. Den ena tjejen blev t.o.m. en känd kriminalromansförfattare, under ett påhittat namn. HUR sjukt är inte det?

Ja vad har hänt annars, tränar som vanligt, bakar och pysslar, är fortfarande sambo, fast djurfamiljen är utökad med 2 kaniner, 1, hamster och 1 hund. Tyvärr har lilla Luddegubben lämnat oss efter 17 trogna år, men han hade ett bra liv, så man ska inte klaga.

Sen så jobbar jag nu som personlig assistent och ska förhoppningsvis utbilda mig till Etnokulturell behandlingspedagog (säg det tre ggr snabbt) till hösten, det finns bara 20 platser, så håll tummarna.

Här kommer en nytagen bild på en trött hund, Molly! (Jaaaa hon ska trimmas imorgon)






Som ni ser är väven fortfarande kvar i vardagsrummet efter 2 år, vi skulle renovera i helgen, men nu har gubben min skadat sin armbåge, så det blir att skjuta upp det liteeee till.

Blablaaa nu steka blodpudding och sen träna, ciao!




Snöig kalasdag med hemmagjord tårta!

Men för faaan! Det har snöat igen! Allvarligt talat, det får  räcka nu. Vill ha vår!! Alla vill väl ha det antar jag. Suck.

Ska till stan en sväng, kanske går in på Yves Rocher å köper min favvoparfym, Ming Shui. Fick ju ett sånt där grattiserbjudande av dom, med lite rabatter. Mmm, tröttnar aldrig på Ming Shu!



Efteråt blir det att göra de sista förberedelserna på tårtan etc, lovar att ta bilder innan  vi äter upp den. Det blir bara ett litet kalas, med lillasyrran+kille+killens mamma å min lilla mamma förstås. Rätt skönt, hade dött om jag vart tvungen att göra mat till fler, hehe.

Tårtan e rätt lätt å göra förstås...man köper färdig tårtbotten, skvätter ner den lite med nybryggt kaffe, lägger på nåt tårtgojs-marsankräm eller nåt. Sylt slänger man mellan lagrerna. Massor av grädde. Idag kommer jag dekorera med banan, vindruvor, granatäpple, frysta bär ( upptinade såklart )
Avslutar det hela med att sprinkla över lite strössel.

Gott va!

Hörs senare, puss å kram









Happy Birthday to me!

Var e min gratulationsfrukost? Mina presenter? Min tårta? Vaaaar?!
Det var roligare förr, när man var yngre, bodde hemma å låtsassov tills mamma å systrar kom med frukost å paket på morgonen :)
Nu finns det inte heller nån karl i mitt hem som kan fixa det...nänä, en bra kvinna reder sig själv! Ska fixa min egna frukost! Som vanligt, haha!
Grattis till mig å hoppas jag får en bra dag! Det ska tvättas, handlas å städas på min dag, på fredag ska jag få presenter! Barnsligt förtjust i det fortfarande.
Nä, jag fyller inte 8....däremot 38. Hua! 38? Verkligen??! Oj, ska lägga mig ner å andas lite ;)




Färgade linser

Jag har testat supergröna, testat blåa å även bruna. Nu har jag beställt gråa! Spännande! Min ögonfärg är grön med lite duttar av gult. Tycker om dom jättemycket, men det e alltid kul å testa nya färger.
Dom bruna gjorde att jag såg lite elak ut, hehe, svårt att förklara, men ja, lite djävulsk...dom blå var fel blå bara, dom illgröna var rätt kul. Folk reagerade lite, kändes som att jag var en utomjordisk ödla. Men grå! Ni hör ju hur spännande det låter!!! Nästa vecka visar jag före å efter bild!!

Köper mina linser på lenson.com

FreshLook Colors


Go morron!

Grattis storasyrran på födelsedagen! Idag e det din dag, imorgon e det min! Måste handla grejer till mitt lilla kalas. Hemmagjord tårta blir det åsså nåt annat till "huvudrätt" som jag inte ska avslöja än. Gott blir det kan jag lova! Eller?! Det e första gången jag ska göra den där rätten...

Well, nu ska jag strax träna lite på min crosstrainer å lyfta lite hantlar...hehe, jag e ny på det här, att träna alltså. Storrökare med noll kondition, men jaja, det blir nog enklare efter ett tag. Just nu pallar jag inte crosstrainern så länge, flåsar som en tok efter bara några minuter. Pinsamt ju.






Mitt kök ska chabby chicas

Nja, lite åt det hållet iallafall. Har inte bestämt vilket av tygen mina gamla stolar ska få än, båda e söta. Tyg å tyg förresten, örngott e det.
Alla som känner mig å syrran vet att vi är galna i att fynda på marknader, secondhand affärer å alla såna där ställen. Halva mitt hem är secondhand and i like it!

Lite "hoardning" varning på mig också kanske. Har väääldigt svårt att slänga saker...å om man springer på Bellevue marknad så gott som varje helg, å hittar grejer för 5 spänn, hm, ja, då blir det en del till slut.

Min smak e lite virrig, precis som min person, haha. Lillasyrran säger att den är lite barnslig...nja...jo. Vissa av mina fynd gränsar till "tacky" men det kan inte hjälpas. Blir mer intressant så :)




Den lilla näckrosen är däremot ny...10 kronor på Lagerhaus.

Hörs senare, ha en härligt solig dag


Nya familjemedlemmen

Här e hon, lilla Lillan. Övergiven utanför ett varuhus tills nån snäll själ tog henne till polisen. Hon var helt apatisk de första dagarna, trodde inte ens hon visste hur man lekte. Maten hon fick glufsade hon i sig som om det vore det sista hon skulle få. Stackare.
Hemska människor som inte kan ta sitt ansvar å bara dumpar av djur hursomhelst. En stor käftsmäll borde dom få! Nåväl, för den här lille kissen slutade det väl.
Här mår hon toppen, min lilla buskatt:)




Sthlm

Halva familjen var å hälsa på resten av halvan i El Stockolmo i helgen. 3 timmar dit med tåg på spridda platser-vi var 3 pers, en liten mamma hamnade bakom systrarna. Hemvägen var på 4 timmar, men vi hamnade iallafall mittemot varann. Hemresan gick fortare då.
Mum fick ett halft hysteriskt skattanfall, nej två...minns inte för vad. Jag älskar när mina kära skrattar! Tror vi var övertrötta. Samma med storasyster å hennes karl igår när lillasyrran berättade nån liten historia...har fattat att småbarnsföräldrar kan flippa ur lite av för lite sömn...dom slutade aldrig skratta...en lördag kväll 22.30. Riktigt underhållande:)

Jo, anledningen att vi var i sthlm var systers 40 års dag å systersonens 3 årsdag. Vi bor ju typ i götet (jag)
Intensivt men kul... Blev halvt förkyld dan innan vi åkte. Systersonen ger en krafter...man kan inte va sjuk å trött när lille sötisen bara vill busa...å busa...å busa....men hemma igen i gbg slappnade vi av å tröttheten tog över. Puh. Sorry 08or, men va gött det var med göteborgsavgaser. Vi e lite lugnare här i gbg, så e det bara.

Jättemysig helg, önskar ni bodde här...puss.

Har glömt å tala om för alla att jag dragit igång bloggen...snart kommer nog lillasyrran å skriva:)

Bye for now, c u soon.


We are back!!!

Ja, iallafall en av oss. Vi får se om lillasyster hänger på. Senaste inlägget skrevs 2009-04-16...för nästan 2 år sen. Mycket har hänt, nya erfarenheter, nya familjemedlemmar, längre hår å ditten å dattan. Saknar att få ur mig tankar å funderingar-skriftligt. Så, hej på er alla igen ( familjen )
Vi är söta som socker å det e bubblorna på sidan med, men vi har andra sidor med. Tuffare, hårdare, kaxigare, tatuerade...haha, nä, bubblorna ska bort, en ny ...vad heter det...layout? ska det bli såsmåningom.

Vi ses snart igen, puss å kram :)



RSS 2.0